“Okay Google, hoe is het weer vandaag?”

Je hoort en ziet er steeds meer over in de media: de mogelijkheden van spraak-gestuurde apparaten in ons leven. Je laat Siri je appjes voorlezen, je vraagt Google hoe het weer is en je laat Alexa je muziek aanzetten of je lichten dimmen.
Een aantal jaar geleden was dit nog een beeld van de toekomst, maar de ontwikkelingen op dit gebied gaan razendsnel. Ieder groot Tech-merk heeft zijn of haar eigen “voice” of is druk bezig deze te ontwikkelen.

 

De cijfers liegen er niet om

In Amerika heeft ondertussen voice assistent Alexa (een los boxje in je woonkamer dat spraakopdrachten kan herkennen en hier naar kan handelen) van Amazon al een behoorlijk marktaandeel. De verwachting is dat er in 2017 24,5 miljoen spraak-gestuurde apparaten verkocht zullen worden in de VS. Cijfers uit dit voorjaar lieten zien dat op dat moment al 9% van de Amerikaanse huishoudens gebruik maakten van zogenaamde “voice first” apparaten. Nederland blijft hier in nog achter, niet omdat we niet willen, maar omdat de apparaten simpelweg nog niet beschikbaar zijn in het Nederlands. Je kunt op dit moment wel een Amazon Echo kopen en gebruiken in Nederland, maar je moet deze dan in het Engels aanspreken en bepaalde diensten werken hier niet.

 

Nederland op de wachtlijst

De grote tech-bedrijven zullen deze diensten het eerste uitrollen in de landen waar het meeste te verdienen is. Op dit moment Amerika, en volgende talen (en dus landen) zullen worden toegevoegd naar verhouding van aandeelpotentieel. Nederlands is wel een tech land, maar heeft natuurlijk wereldwijd maar een klein taal aandeel. Hier zullen we dus nog even moeten wachten op een Nederlandse versie van Alexa (of welke andere voice assistent dan ook) en de mogelijkheid om haar onze boodschapjes te laten bestellen bij de Appie.

 

Virtuele huishoudster

Dat Voice technologie groot gaat worden in de toekomst blijkt wel uit de ontwikkelingen op dit gebied bij diverse merken. Zo werd recent bekend dat Samsung’s voice assistent Bixbie compatible gaat worden met andere samsung producten, zoals je smart TV, je wasmachine, maar ook je koelkast. Je kunt straks dus tegen je smartphone zeggen dat de wasmachine om 18.00 uur aan mag gaan op 40 graden en de koelkast vragen of zij de boodschappen voor het diner van vanavond even wil laten bezorgen door een bezorgservice. Of je koelkast bestelt vast je melk wanneer ‘ie ziet dat deze bijna op is.

Ondertussen is de vraag niet meer óf deze diensten deel gaan uitmaken van ons dagelijks leven, maar wanneer. Er ligt een grote kans voor het merk dat als eerste deze voicediensten op grote schaal beschikbaar maakt in Nederland en hier ook diensten aan koppelt.

 

Marktposities

De invloed hiervan op merken kan enorm groot zijn. Want, zoals Alexander Klöpping vorige week aangaf in een aflevering van DWDD, áls we straks gebruik gaan maken van een voice-gestuurd apparaat om onze boodschappen te bestellen online, geven we er dan nog iets om waar deze worden besteld? Voor de grote supermarktketens (en veel andere bedrijven) is het dus van belang dat zij een goede deal kunnen sluiten met één van deze tech bedrijven, waardoor zij de gekoppelde boodschappendienst worden. En dat kan nog best eens spannend worden. Want stel dat over een jaar tijd ook 10% van de Nederlandse huishoudens een spraakassistent in huis heeft en gebruikt voor het samenstellen en bestellen van de boodschappen en andere producten, dan kan dit grote gevolgen hebben voor de gekoppelde winkelketens, zowel positief (preferred supplier) of negatief (nergens bij aangesloten). Ik verwacht dus dat we nog meer dan nu zullen gaan zien dat de grote merken samen de hele markt domineren op meerdere gebieden.

Er liggen dus veel kansen voor de bedrijven die lef hebben en die de eerste stappen durven te zetten. Daarnaast gaat het voor kleine bedrijven nog lastiger worden op te boksen tegen deze reuzen als zij zelf niet zorgen voor een eigen unieke marktbenadering. Ik ben in ieder geval erg benieuwd naar de ontwikkelingen op dit gebied en wat er de komende tijd mee gaat gebeuren!

p.s. als je een iPhone hebt en je hebt dit nog nooit gedaan, moet je het eens proberen: vraag Siri eens je WhatsApp berichten voor te lezen. Vooral als hier emoji’s in worden gebruikt, trust me 🙂

Pine online gebruikt cookies. Accepteer de cookies om de website te kunnen gebruiken. Lees waarom en welke cookies we gebruiken in onze Cookie en privacyverklaring

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten