Het gebeurt regelmatig dat een bedrijf één Facebookpagina gebruikt en daarop post in meerdere talen. Vaak wordt er een bericht gemaakt waar in twee talen dezelfde boodschap wordt gedeeld. Of waar eerst het bericht in het Nederlands wordt geplaatst en daarna opnieuw wordt geplaatst in een andere taal. Dat kan handiger!

Meertalig posten

Het kan handig zijn om een pagina in meerdere talen te onderhouden. Vaak heb je meer betrokkenheid in de moedertaal van een lezer, of weet je van je volgers dat ze niet allemaal meerdere talen spreekt. In meerdere talen posten kan dan een uitkomst zijn. Het kan je pagina echter ook “vervuilen”: meerdere berichten in verschillende talen komt rommelig over, en bovendien wordt je bereik (reacties, deelacties en likes) verspreid over de berichten in de verschillende talen. Dat is zonde!

Meerdere talen in één bericht!

Facebook had al langer een vertaalfunctie. Deze functie is alleen niet altijd betrouwbaar en komt soms met vreemde zinnen. Niet gewenst als je professioneel over wilt komen. Gelukkig kun je sinds een tijdje ook zelf je bericht in meerdere talen plaatsen, waarbij je de tekst ook zelf kunt kiezen en plaatsen. Facebook laat het bericht dan zien aan lezers in de taal van hun voorkeur. Als je dus in het Nederlands en bijvoorbeeld Engels post, dan zal een gebruiker die Nederlands is (en dit als taal heeft aangegeven in zijn of haar profiel of vaak in het Nederlands berichten plaatst) het Nederlandse bericht zien. Een lezer die uit een ander land komt zal de taal van zijn of haar voorkeur zien, mits je in die taal hebt gepost, of zal anders het Engelse bericht zien.

Instellen op je bedrijfspagina

Om in meerdere talen te kunnen posten, hoef je alleen maar deze optie aan te zetten op je Facebook bedrijfspagina. Dit doe je als volgt:

Ga op je pagina naar Instellingen:

Meertalige Facebook pagina

Kies onder het tabblad “Algemeen” de optie “Berichten plaatsen in meerdere talen”:

Vink de optie om mensen die de pagina beheren toe te staan om in meerdere talen te posten aan. Sla de wijzigingen op.

Wanneer je nu terugkeert naar je pagina en een bericht wilt plaatsen zie je nu de volgende optie:

Wanneer je hier op klikt, krijg je nu de optie om het bericht in een andere taal te plaatsen. Wanneer je al een bericht hebt getypt, wordt het automatisch vertaald in de taal die je kiest. Dit kan handig zijn, maar pas er mee op: de vertaling klopt niet altijd. Gelukkig kun je het bericht ook nog aanpassen of een heel nieuw bericht typen in de gekozen taal:

Alleen maar voordeel

Je berichten in meerdere talen posten kan handig zijn als je veel gebruikers hebt uit verschillende landen. Je pagina is niet rommelig, met berichten in meerdere talen en het aller belangrijkste: je likes, reacties en acties worden gebundeld onder één bericht. Het uiteindelijke bereik van je bericht is hierdoor groter!

 

Pine online gebruikt cookies. Accepteer de cookies om de website te kunnen gebruiken. Lees waarom en welke cookies we gebruiken in onze Cookie en privacyverklaring

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten