Wellicht word je er soms wel eens gek van: al die social media kanalen. Het zijn er zo veel en ze blijven maar als paddenstoelen uit de grond schieten. Welk kanaal je waarvoor geschikt is en hoe je het inzet schreef ik al eerder in dit blog. Dat sociale media een hele mooie in- en aanvulling (kunnen) zijn voor je bedrijf is wel duidelijk. Maar hoe belangrijk moet je de rol van social media laten worden ten opzichte van bijvoorbeeld je eigen website? Ik geef je een aantal redenen waarom je je eigen website vooral niet moet vergeten als online kanaal!

 

1. You Own it!

Jouw website is jouw eigendom. Op sociale media, welk kanaal dan ook, ben je slechts een “huurder”; je mag een stukje gebruiken om jouw bedrijf te promoten of om jouw berichten op te plaatsen. Stel dat Facebook of Twitter morgen hun policy aanpast en in het ergste geval jouw account opheft. Dan ben je al je volgers, al je berichten en al je foto’s kwijt. Het zal niet zomaar gebeuren, maar het is goed om dat in je achterhoofd te houden en dus niet al je business af te laten hangen van 1 platform. Spreid je kansen, niet alleen om meer bereik te krijgen, maar ook om in extreme gevallen niet al je bereik te verliezen wanneer er een kanaal uitvalt.

 

2. No distractions!

Je houdt waarschijnlijk allerlei platformen bij en vraagt je vaak af waar wat te plaatsen. Het kan verleidelijk zijn om te weinig tijd te nemen om je website bij te houden en regelmatig nieuwe dingen te plaatsen. Een Tweet is zo makkelijk geplaatst en een blog of nieuws item schrijven kost nou eenmaal meer werk. Je website onderhouden komt dan vaak onderaan de to-do list terecht. Vergeet alleen niet dat je website jouw visitekaartje is. Het is helemaal van jou en jij kunt bezoekers er precies de dingen laten doen die jij wilt, of het nu een video bekijken is, een product aanschaffen of het aanmelden voor je nieuwsbrief. Op het moment dat een bezoeker jouw website bezoekt, heb je zijn of haar volle aandacht. Geen afleidingen en concurrentie van andere bedrijven die allemaal vechten om een plekje op de tijdlijn van je bezoeker. Maak daar gebruik van! Je hebt de volledige aandacht, probeer deze dan ook vast te houden en een relatie op te bouwen met je bezoeker. Als je nooit waardevolle informatie op je website plaatst of deze nooit update, ben je je bezoeker zo kwijt. En dat is zonde!

 

3. Google loves you!

Wanneer je regelmatig je website update, pagina’s aanpast en nieuwe artikelen toevoegt zal Google dit opmerken. Een website die regelmatig ververst wordt, wordt als waardevoller gezien dan een website die al geruime tijd onaangeraakt is. Wanneer de informatie op je website regelmatig vernieuwd wordt, of wordt aangepast is dit een teken voor Google dat je meegaat met de tijd. Dit geldt ook voor het tijdig updaten van je plugins wanneer je WordPress gebruikt. Wanneer je daarnaast ook kwalitatieve, goede artikelen plaatst (ja, Google wordt steeds beter in het inschatten van kwaliteit) en goed gebruikt maakt van kopteksten en titels, stijg je in de achting van Google. Daarbij fungeert je website als een portfolio, door regelmatig te vernieuwen en nieuwe informatie te plaatsen laat je zien wat je in huis hebt!

 

Investeer in je vriendschap 😉

Natuurlijk zijn sociale media een onmisbaar onderdeel van een marketingstrategie, maar met een groeiend aantal mogelijkheden om je bedrijf te presenteren kun je soms door de bomen het bos niet meer zien. Vergeet dan af en toe niet je trouwe vriend, genaamd je website, ook wat aandacht te geven. Je zult er geen spijt van krijgen!

Op de hoogte blijven van de laatste online marketing nieuwtjes en tips? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang een maandelijkse update!

Pine online gebruikt cookies. Accepteer de cookies om de website te kunnen gebruiken. Lees waarom en welke cookies we gebruiken in onze Cookie en privacyverklaring

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten