Een gemakkelijke manier om je Facebook account te onderhouden bij te werken volgens je contentschema, is door gebruik te maken van de planning-tool van Facebook. Je kunt hiermee meerdere berichten inplannen voor een later tijdstip. Zo kun je bijvoorbeeld eens per week alles vooruit plannen, of je berichten stroom door laten lopen wanneer je met vakantie bent.

 

Stap voor stap: Hoe plan je een bericht?

Het is niet moeilijk!

Ga naar je Facebook bedrijfspagina en klik op ” publicatietools”  boven in de balk:

 

Binnen het tabblad publicatietools klik je vervolgens op “+Maken”

 

Vervolgens schrijf je je bericht. Dit kun je doen met alle gebruikelijke opties (video of foto plaatsen, met of zonder link, etc). In plaats van op publiceren te klikken, klik je op het pijltje er naast. Je krijgt dan de optie te zien: “Plannen”

 

Kies de datum en het tijdstip, klik op plannen en je bent klaar! Eventueel kun je een einddatum selecteren, waarna het bericht niet meer mag worden getoond op een tijdlijn. Dit kun je toepassen wanneer je bericht een “houdbaarheidsdatum” heeft. Het wordt dan niet meer getoond na de aangegeven datum.

 

Succes!

Pine online gebruikt cookies. Accepteer de cookies om de website te kunnen gebruiken. Lees waarom en welke cookies we gebruiken in onze Cookie en privacyverklaring

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten