De afmeting van foto’s op je sociale media accounts zijn belangrijk. Het is jammer als jouw mooie foto slecht wordt weergegeven, korrelig is of wordt bijgesneden omdat je de verkeerde afmeting hebt gebruikt. De afmetingen voor deze afbeeldingen veranderen regelmatig, dus pas je afbeeldingen aan wanneer er wijzigingen zijn geweest. Zo worden jouw afbeeldingen altijd goed weergegeven.

Gelukkig heeft Make a Website Hub hier een mooi overzicht van gemaakt, zodat jij voorlopig niet meer hoeft te zoeken.

*Tip* Maak een template aan in je foto-bewerkingsprogramma op het juiste formaat en sla deze op. Bij het maken of bewerken van een nieuwe afbeelding heb je dan meteen een goede basis om mee te starten.

Belangrijkste afmetingen:

Facebook:

  • Omslagfoto: 828×315 pixels is optimaal, alles groter wordt bijgesneden. Zorg dat je minimaal 399×150 pixels gebruikt in je afbeelding. Een JPG afbeelding is het beste (deze laadt het snelste), maar als je tekst gebruikt in je afbeelding is een PNG bestand beter.
  • Profielfoto: deze afbeelding moet minimaal 180×180 pixels zijn. Zorg er hierbij voor dat je een goede foto of afbeelding gebruikt: deze afbeelding is jouw “gezicht” op facebook en wordt gebruikt wanneer je iets post of bijvoorbeeld een advertentie plaatst. Het is een eerste indruk, dus zorg dat je hier geen afgeknipte, halve of vreemde afbeelding voor gebruikt.

Twitter:

  • Profielfoto: hiervoor gelden dezelfde tips als bij de profielfoto voor Facebook. Kies je afbeelding bewust! afmeting: 400X400 pixels.
  • Omslagfoto: Twitter hanteert een formaat van 1500×500 pixels.

Linkedin:

  • Profielfoto (zowel voor je privé pagina als voor een bedrijfspagina): minimaal 400×400 pixels.
  • Omslagfoto voor je bedrijfspagina: minimaal 646×220 pixels.

 

 

Pine online gebruikt cookies. Accepteer de cookies om de website te kunnen gebruiken. Lees waarom en welke cookies we gebruiken in onze Cookie en privacyverklaring

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten